Ne Zaman Biçilmeli / Çim Biçme Ne Zaman Atlanmalı
Bazı ev sahipleri bir programa göre biçer. Bununla birlikte, çimleriniz çim türü, güneş ışığı, sıcaklık, yağış miktarı, toprak kalitesi, mevcut besinler ve hatta hava kalitesine bağlı olarak farklı oranlarda büyür. Bu kadar çok faktör varken, çim biçmeyi planlı biçme yerine ihtiyaç duyulan temelde sınırlamak akıllıca. Aslında, hangi mevsimde olursanız olun, çimlerinizi çok kısa veya çok sık biçmek çimlerinize zarar verebilir. Aşırı biçme, çimin temeline zarar verebilir ve çiminizin ömrünü kısaltabilir. Daha yüksek ortamlarda kesilen yeşiller, daha derin kökler oluşturabilir, bu da onların topraktan daha fazla besin almasına ve kuraklıklara neden olmalarına olanak tanır.
“Üçte Bir” Biçme Kuralını Kullanın
Çim aşırı büyüdüğünde, hepsini bir kerede kesmek cazip gelir. Ancak, herhangi bir çim biçme seansında çiminizi yüksekliğinin üçte birinden fazla kesmekten kaçınmak önemlidir. Örneğin, tatildeyken çimlerinizin altı inç kadar büyüdüğünü fark ederseniz, bir günde üçte birden fazla biçmeyin. Bunun yerine, 4 inç’e kadar biçin. Birkaç gün bekleyin ve ardından iki veya üç inçe kadar biçin. Tek bir çim biçme seansında yüksekliğin üçte birinden fazlasını biçerseniz, çimleri zorlama riskiyle karşı karşıya kalırsınız ve bu da sonunda ölü çimlere neden olabilir.
Çim Büyürken Sık Sık Biçme
Çiminiz büyürken, çimlerinizi ayda iki ila dört kez biçmeye çalışın. Bıçakların üçte birinden fazlasını biçmeniz gereken durumları önlemenin yanı sıra, sık biçme, yeşil bitki örtüsü ile toprak arasında saz, gövde ve kök tabakası oluşumunu azaltır. Daha az ot, daha az donukluk anlamına gelir, bu da parlak yeşil ve parlak görünen bir çim ile sonuçlanır. Kış aylarında veya şiddetli kuraklıklarda çimleriniz büyümediğinde biçmeyin, aksi takdirde çimlerinizi sarsarak çimlerinizin bir kısmını veya tamamını öldürebilirsiniz.
Kısa Çim Kırpmalarını Kalıdırmayın
Biçtikten sonra çiminizin üzerinde kısa çim kırpıntıları bırakmak, besin açısından zengin bir gübre sağlayabilir. Sonuçta, kırpıntı çimenlerin çoğu sudur, bu nedenle saz haline gelmeden çabucak bozulurlar. Bununla birlikte, çim kırpıntılarınız normalden daha uzunsa, onları çıkarmak isteyebilirsiniz.
Çiminize Doğru Miktarda Su Verin
Sualtı ve aşırı sulama, sağlıklı bir çime zarar vermenin ve hatta onu öldürmenin en yaygın iki yoludur. Bahçeniz özellikle nemli koşullarda çok fazla su aldığında, aşırı sulama, çimleri çekici olmayan bir kahverengi renge dönüştüren pas mantarı, mantar ve antraknoz dahil mantarların büyümesini teşvik edebilir.
Aşırı suladığınızı nasıl anlarsınız? Bu çimler yumuşak ve süngerimsi bir his veriyor. Toprak ıslak görünebilir veya su birikintileri görebilirsiniz. Garaj yolunuza veya caddeye akmak da aşırı sulamanın bir işaretidir.
Bahar Çim Kontrol Listesi
İlkbahar, mülkünüzde işleri ilerletme ve büyütme zamanıdır. Bahçe aletlerinize bahar temizliği yapın ve çalıştıklarından emin olun. Çimlerinizi, büyüme mevsimi boyunca
büyümesine izin verecek şekilde hazırlayın. Yatakları hazırlayın ve haşerelere karşı koruyun. İşte başlamanıza yardımcı olacak kontrol listemiz.
Bahar Çim Bakımı İpuçları
Çim Biçme Makinenizi Hazırlayın
İlkbahar, çim bıçaklarında pürüzlü, kahverengi kenarları önleyen temiz kesimler yapabilmelerini sağlamak için biçme makinesi bıçaklarını bileme zamanıdır. Çoğu uzman, biçme mevsiminde biçme makinesi bıçaklarının yaklaşık ayda bir kez bilenmesini önermektedir.
Bahçe Enkazını Temizleme
Kış aylarında, mülkünüzde muhtemelen oldukça fazla sayıda dal, çam kozalağı, yaprak ve moloz birikmiştir. Bahçeyle uğraşmaya veya biçmeye başlamadan önce, organik atıkları toplamak için tırmık veya kürek kullanın ve camınıza ve bitkilerinize güneş ışığı ve hava verin. Gübre veya herbisit uygulamayı planlıyorsanız, kalıntıları temizlemek de mükemmel bir ilk adımdır.
Çiminizi Havalandırın
Bir veya iki yıl boyunca, yaya trafiği ve biçme nedeniyle çim ve toprak sıkışır. Bu, çimlerin büyümesini yavaşlatabilen veya engelleyebilen saz adı verilen büyüyen toprak arasında bir ölü ve çürüyen çim tabakası oluşturur. Bir bahçe havalandırıcı kullanmak çim boyunca zemini gevşeten ve oksijenin, suyun ve besin maddelerinin köklere ulaşmasını kolaylaştırarak büyümeyi teşvik eden küçük delikler oluşturmanıza olanak tanır.En iyi sonuçları elde etmek için nemli havayı havalandırın, ancak ıslatılmamış toprağı havalandırın. Daha büyük havalandırma projeleri için profesyonel bir çim bakım hizmeti kullanmayı düşünün.
Uygun Şekilde Gübreleme
Çimlerinizi gübreleme söz konusu olduğunda, her özellik farklıdır. Çim besin ihtiyaçlarınız, toprak türünüze, mülkün derecesine, çevredeki peyzaja, güneş ışığına, rüzgara ve daha fazlasına göre değişebilir. Bazı çimler yıl boyunca gübrelemeye ihtiyaç duyacaktır. Diğer durumlarda aşırı gübreleme aslında çimlere zarar verebilir.
“Aşırı gübreleme sadece zaman ve para kaybı olmakla kalmaz, aynı zamanda yardım etmeyi düşündüğünüz bitkilere de ciddi zararlar verebilir. Gübreler, sofra tuzu gibi tuzlardır. İhale bitki kökleri gübre granüllerine yakın ise bu köklerden su çekilir ve kurur. Ağaçları veya çalıları, özellikle yavaş salınan gübre ile aşırı gübrelemek, kış için sertleşmeleri gerektiğinde sonbaharda büyümeye devam etmelerine de neden olabilir. “
Gübreleme konusunda emin değilseniz, bir çim uzmanına danışın. Mülkünüz için gübreleme doğru olsa bile, besinleri uygulamadan önce çim büyümeye başlayana kadar bekleyin. Çoğu çim kökü türü, karbonhidratları kış boyunca depolar ve erken büyümeyi desteklemek için ilkbaharda salgılar. Bu nedenle, herhangi bir ek gübre, çim doğal rezervlerini tükettikten sonra uygulandığında en yararlıdır.
Bir Yabancı Ot Kontrol Stratejisi Oluşturun
Bazı gölgeli çimler için menekşeler bir sorundur. Güneşli mülkler karahindibaları cezbeder. Birçok mülk sahibi yengeç otu ve yoncaya aşina olsa da, kuş otu, ısırgan otu, ebegümeci ve semizotu gibi diğer birçok yabani ot türü yaygındır. Bu yabani otlardan bazıları standart çim herbisitleri ile kontrol edilebilirken, diğerleri özel işlemlere ihtiyaç duyabilir. Ek olarak, çimenlerinizi çocuklar veya evcil hayvanlar kullanıyorsa, sağlıklarını ve güvenliklerini korumak için özel önlemler almanız gerekir.
Kurtçuklara ve Diğer Zararlılara dikkat edin İlkbaharda kış uykusuna yatan kurtçuklar ortaya çıkar ve böceklere dönüşmeden önce çiminizin köklerini tüketmeye hazırdır. Önceki sezonda bir kurtçuk istilası geçirdiyseniz veya komşularınız kurtçuk görürse, tüm çimlerinizi tedavi etmek akıllıca olacaktır. Salyangozlar, salyangozlar, böcekler ve yaprak bitleri de böcek ilacı gerektiren bir sorun olabilir. Yine, çocukların veya evcil hayvanların güvenliğini korumak için herhangi bir böcek ilacı uygulamadan önce özel önlemler alın.
Bununla birlikte, bir haşere kontrol planı oluştururken, aynı zamanda solucanlar, arılar ve uğur böceği gibi yararlılar olarak da adlandırılan üretken organizmaları öldürmediğinizden emin olun. Birçok ev sahibi ayrıca kelebekleri bahçelerine çekmek ister.
Kuşlar ve yarasalar, böcek ve haşere popülasyonlarını kontrol etmenin doğal yollarıdır, bu nedenle manzaranıza kuş evleri, yarasa evleri ve kuş banyosu veya çeşme gibi kuşları çeken su özelliklerini eklemeyi düşünün.
Sulama Sisteminizi İnceleyin
Otomatik sulama sisteminiz varsa, uzun ve soğuk kıştan sonra sağlam olduğundan emin olmak için sistemi kontrol ettirin. Zamanlayıcılarınızı hava durumu değişikliklerine göre ayarlamayı ve özellikle sezonda ilk kez kullanıldıktan sonra kafaları hasarlı veya sızdıran olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.
Yaz Çim Bakım Kontrol Listesi
Yaz geldiğinde, manzaranızın parlamasına izin verme zamanı. En büyük işiniz çim biçme ve bitki büyümesine ayak uydurmak olacak. Doğru suladığınızdan ve gübrelediğinizden emin olun ve her zaman olduğu gibi yabani otlara ve zararlılara dikkat edin.
Yaz Çim Bakımı İpuçları
Biçmeye Devam Edin
Yaz geldiğinde, çimler canlanır ve kuvvetli bir şekilde büyür. Ilıman iklimlerde bol yağışla beraber ülkemizdeki yeşilliklerin hızla büyüdüğü görülür. Hava ısındığında, çim biçme makinenizin yüksekliğini artırmanın zamanı geldi. Çim yüksekliğinizi üç inç veya daha fazla tuttuğunuzda, çim daha derin kök sistemleri geliştirebilir. Daha derin kök sistemleri kuraklık sırasında çimleri daha dayanıklı hale getirir, hastalıklara daha iyi direnebilir ve ihtiyaç duydukları besin maddelerini çevreleyen topraktan elde etmede daha verimli hale getirir.
Daha seyrek biçme, ayrıca çiminizin doğal büyüme oranını da yavaşlatır. Yazın sıcak aylarında, biçme işlemini haftada bir veya daha aza indirmeye çalışın. Yıl boyunca çim kontrol
listemizde bahsettiğimiz gibi, üçte bir kuralını uyguladık ve herhangi iki günde çim yüksekliğinin üçte birinden fazlasını kesmekten kaçının. Unutmayın, keskin biçme makinesi bıçakları çimleri yırtmanıza değil kesmenizi sağlar.
Çiminizi Sulanmış Tutun, ama Aşırıya Kaçmayın!
Bazı insanlar daha fazla suyun daha iyi olduğunu düşünürken, yazın bir çimi aşırı sulamak, çimlerinizi öldürebilecek geniş yayılmış küf de dahil olmak üzere feci hasarlara neden olabilir. Aşırı sulamayı ve sualtını önlemek için özel geliştirilmiş akıllı sulama sistemlerini düşünün. Nemi ölçmek için bir sensör kullanıyorlar, bu da gerektiğinde alanları suladıkları ve mevsimlik yağmurlar işi yaptığında durdukları anlamına geliyor. Otomatik sulama sistemlerinin bir başka yararı da, zamanlayıcılar üzerinde çalışabilmeleri, çimlerinizi en etkili olduğu sabah çok erken saatlerde sulayabilmeleridir.
Yabani Otları ve Çim Zararlılarını İzlemeye Devam Edin
İlkbaharda yabani otlar ve zararlılarla uğraşsanız bile geri dönebilirler. Ve baharda yaratıklarla ve istenmeyen, istilacı bitkilerle başa çıkma şansınız olmadıysa, bunu yapmanın tam zamanı.
Çimlerinizde birkaç yabani ot varsa, bahçeniz nemliyken aşağı doğru eğilip koparmak ve bitkileri çekmek kolay olabilir.
Kimyasal çözümler, büyük bahçeler için veya çiminiz yabani otlarla doluysa daha etkili olabilir. Çimlerinizi daha fazla zorlamaktan kaçınmak için, sıcaklıklar 85 ° F’nin altında kalacağı zaman herbisit uygulayın ve herbisitlerin evcil hayvanları ve çocukları nasıl etkileyeceğini düşünün. Herbisitinizin güvenliğinden emin değilseniz, profesyonellere danışın.
Yaz ayrıca, ağ kurtları, kurtçuklar, böcekler, marangoz karıncaları, pireler, çinç böcekleri, yaprak bitleri ve hatta sivrisinekler gibi bazı özellikle zararlı yaratıkların gelişini de başlatır. Kontrolsüz böcek popülasyonları hızla kontrolden çıkabilir. Çimlerinizin istilası belirtileri arasında solma, ölü çimen lekeleri, hava kuru olmadığında yanmış görünen çimen, benekli bıçaklar ve diğer beslenme aktivitesi belirtileri yer alır. Haşere istilası aşırı ise, çim bakımı uzmanları onu ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir.
Yaz Mantar Hastalıklarına Dikkat Edin
Yaz aylarında altı çim hastalığı yaygındır. Bunlar Dolar Spotu, Nekrotik Halka Spotu, Yaz Yaması, Peri Halkaları, Toz Küf, Kırmızı İplik ve Pas içerir. Islak ve ılıman ikliminde, bu tür yaz mantar hastalıkları bir sorundur. Mantar hastalıklarının başlıca nedenleri bunlar olduğundan, akşamları sulamaktan ve genel olarak aşırı sulamaktan kaçının. Yağışlı bir yaz aylarında, bu hastalıklar ek bir çim sulama yapılmadan ortaya çıkabilir. Küçük yamalar için, bir uzman tarafından tavsiye edildiği gibi durumu bir mantar ilacı ile kontrol edebilirsiniz. En iyi sonuçlar için, daha önemli sorunlar bir çim bakım servisi tarafından çözülmelidir.
Sulama Sisteminizi Kontrol Edin
Otomatik sulama sistemi kurduysanız, sulama sisteminin doğru çalıştığından emin olun. Sulama sistemi tedarikçiniz, sistemin çimlerinizin her bir bölümüne uygun miktarda su sağlayabilmesini sağlayan bakım ipuçları verebilir.
Gübrenizi Güçlendirin
Çimleriniz baharda yeşerdikten sonra, yaz boyunca çim gübresinin zamanında uygulanması için bir program geliştirme zamanı. Düzenli gübre takviyesi, çimlerinizin tüm yaz boyunca güçlü, sağlıklı ve yeşil kalmasını sağlar. Bir çim bakım hizmeti kiralarsanız, sizin için bir çim bakımı hizmeti programı geliştirecek ve gübre seçimlerinin evcil hayvanlar ve çocuklar için güvenli olduğundan emin olacaklardır.
Sonbahar
Sonbahar Çim Kontrol Listeniz
Yaz sıcağı başladığında, soğuk akşamlarda dışarıda vakit geçirmek ve sonbaharın güzelliğinin tadını çıkarmak harikadır. Hava hala yeterince sıcak olsa da, sonbahar yapraklarını çıkarmaya devam etmek çok önemlidir. Bu aynı zamanda çimlerinizi hazırlayarak, biraz temizlik yaparak ve aletlerinizi saklamadan önce son bir kez temizleyerek kışa hazırlanmaya başlama zamanıdır. İşte sonbaharda çim bakımı işlerine devam etmenize yardımcı olacak bir kontrol listesi.
Sonbahar Çim Bakımı İpuçları
Yaprakları Tırmıkla!
Sonbahar geldiğinde, birincil işiniz biçmekten tırmıklamaya geçer. Bahçeniz büyükse veya büyük ağaçlardan yapraklarla uğraşıyorsanız, uzmanları aramak isteyebilirsiniz. Bir ekibi çağırsanız veya kendiniz yapsanız da, sağlıklı bir çim istiyorsanız, bahçenizi nispeten yaprak, dal, çam kozalağı ve diğer doğal kalıntılardan uzak tutmalısınız. Bir çim biçme makinesine sahip olacak kadar şanslıysanız, yaprakları kesmek için kullanın ve organik maddeyi toprağınıza ekleyin. Bitirdikten sonra, öbekleri toplamak için çimlerinize bakın, böylece çimleri öldürmesinler.
Gübrelemelisiniz
İlkbahar ve yaz aylarında gübrenin üstünde tuttuysanız, sonbaharda atlayabilirsiniz. Bununla birlikte, çimleriniz bu sezon böcekler, mantarlar, yabani otlar veya kuraklık nedeniyle stres altındaysa, ona başka bir gübreleme işlemi yapmanın zamanı gelmiş olabilir. Şüphe duyduğunuzda, çim bakımı uzmanlarınıza danışın.
Çimeni Havalandırın
Eğer ilkbaharda yapamazsanız, sonbahar da havalandırmak için uygun bir zamandırAncak büyük bir mülkünüz varsa, bu çok zor bir görev olabilir. Bir peyzaj müteahhidi tutmak mantıklı olabilir.
Çiminizin Kel Noktalarını Düzeltin
Hava soğuduğunda, bahçenizin çıplak noktalarının üstesinden gelme zamanı. Küçük parçalar, çim tohumu, hızlı başlangıç çim gübresi ve malç toplayan bir çim onarım kiti ile kullanılabilir.
Etkilenen bölgedeki üst toprağı hafifçe çalışmak için bir tırmık veya çapa kullanın. Sonra onu kalın bir çim onarım karışımı tabakasıyla örtün ve karışımı hafifçe bastırın. İyice sulayın ve sonraki iki hafta boyunca hafifçe nemli tutun.
Çoğu çim projesinde olduğu gibi, alan küçükse bu kolaydır. Bir dizi kel noktayla işaretlenmiş bir çim alanınız varsa, daha kapsamlı bir çözüme ihtiyacınız olabilir. Değerlendirme için yerel çim bakımı uzmanınızı arayın.
Evet, ilkbaharda aşırı tohum verseniz bile, sonbaharda tekrarlamalısınız. Ancak, bu sefer aşırı ekim işleminizi sonbaharın başlarında, hava çok soğumadan tamamlamalısınız. Tohumlarınıza kış gelmeden çimlenmesi ve tutulması için zaman verin.
Bu aynı zamanda aşırı ekiminize daha dayanıklı çimlerin girmesi için mükemmel bir zamandır.
Çim seyreltikçe, kullandığınız tohumların toprakla temas etmesine dikkat edin. Havalandıysanız, hemen ardından aşırı tohumlama tohumların tutunmasına yardımcı olabilir. Tohumlar düştüğünde, filizlenene kadar hafifçe sulayın.
Sonbahar Yabancı Otlarına Dikkat Edin
lkbaharda veya yazın çimlerinize yabani otlar için muamele etseniz bile, sonbaharda geri döndüklerini görebilirsiniz. Sıcaklık düşmeden bu yabani otlara herbisit uygulamak, ilkbaharda tekrar ortaya çıkacak tohumları düşürmelerini engeller. Her zaman olduğu gibi, herbisitlerle uğraşırken evcil hayvanları ve çocukları göz önünde bulundurun.
Çim Bakım Aletlerinizi ve Çim Biçme Robotunuzu Kışa Hazırlayın
LADYBUG® robotunuzun akülerini tam olarak doldurup kaldırmanız gerekir. 3 ay sonra tekrar şarj edip bahara kadar muhafaza ediniz. Çim biçme robotunuzu yağmur ve kardan korumak için üstü kapalı bir binada saklayın. Kimyasallardan, temizleyicilerden veya dökülürse korozyona neden olabilecek herhangi bir şeyden uzak tutun.
Bahçe eldivenleri veya şapkaları kullanıyorsanız, kış için kaldırmadan önce nazikçe yıkayın.
Kimyasalları ve Gübreleri Güvenli bir Şekilde Saklayın Birçok ev sahibi, sezon sonunda kalan kimyasallara ve gübrelere sahip olacaktır. Bu hassas maddeleri saklarken, uyulması gereken bazı güvenlik uygulamaları vardır. Plastik şişelerle uğraşıyorsanız, bunlar sıcaklıklardan etkilenmezler ve ısıtılmayan barakalar gibi soğuk yerlerde saklanabilirler. Bununla birlikte, nem ve sıcaklıktaki değişiklikler metal kapların paslanmasına ve kartonun nemlenmesine ve parçalanmasına neden olabilir.
Bu maddelerin saklanacağı yerleri düşünürken etiketleri okuyun ve üreticinin talimatlarını izleyin. Genelde, bodrum gibi karanlık ve kuru bir yerde donmasını önleyebilirseniz, kışın bozulmadan kalacaktır. Bu eşyaları evinizde saklarken çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği yerlerde olduğundan emin olun. Örneğin, kilitli bir dolap, onları yüksek bir rafa yerleştirmekten daha güvenli olabilir.
Karanlık bir saklama alanınız yoksa, eşyaları sıkı bir kapakla çöp tenekesine koymayı deneyin. Bazı evler, kilitleyebilecekleri kulplu kutular kullanır (çocuklardan ve hayvanlardan uzak durmak için).
Ancak etiketleri okuyun ve yanıcı olabilecek hiçbir şeyi kapalı bir kapta saklamayın. Petrol, gaz ve yakıt evde depolanmamalıdır. Bu maddelerin çoğu kış boyunca stabil kalmayacak ve uygun bir geri dönüşüm veya atık tesisinde bertaraf edilmelidir.
Kış Çim Bakımı Kontrol Listeniz
Kış rüzgarları estiğinde, çimin kahverengileşmesini ve hatta aşırı sert koşullarda ölmesini önlemek için yapabileceğiniz çok az şey vardır. Ancak bu, kış aylarında bahçenizi düşünmek zorunda olmadığınız anlamına gelmez. Çimleriniz ve peyzaj düzenlemeniz yılın bu zamanında fazla zaman almasa da, kış çimi bakımı kontrol listenizde hala birkaç madde var.
Gelecek Sezonu Planlayın
Yangınla kıvrılan planlar yapmak çok kolay. Kış aylarında yeşil çimler ve muhteşem çiçek tarhları hakkında düşünmek neredeyse eğlencelidir. Çim toprağınızı henüz değerlendirmediyseniz, kış aylarında yapabilirsiniz.
“Toprağınızı daha önce veya birkaç yıl içinde test etmediyseniz, şimdi tam zamanı. Sonuçlar size başka bir doğurganlık veya kireç gerekip gerekmediğini söyleyecektir. Çoğu toprak zamanla daha asidik hale geldiğinden, toprak asitliğini veya pH değerini 6,0 ile 7,0 arasında tutmak için genellikle kirece ihtiyaç duyulur. Yavaş hareket ettiği için sonbaharda kireç ekleyin ve etkisi ilkbahara kadar tam olarak gerçekleşmeyecektir. Toprak testi kitleri, birçok tam hizmet bahçe mağazasından ve yerel üniversite Genişletme ofislerinden edinilebilir. “
Toprak donmadığı sürece kış aylarında toprak örnekleri alıp değerlendirebilirsiniz. PH bölgeden bölgeye değişeceğinden, mülkünüzün farklı yerlerinden birkaç toprak örneği alın. Toprağınızı test ettirdikten sonra, yılın farklı bölgelerinde hangi tür çim ve bitkilerin en iyi performansı göstereceğini belirlemek daha kolaydır. Toprak pH sonuçları, dünyayı mevcut ekim alanlarına daha uygun olacak şekilde değiştirmenin veya düzeltmenin en iyi yollarını belirlemenize de yardımcı olabilir.
Bu tür bir bilim projesi için hazır değilseniz, toprağınızı değerlendirmek ve bulgulara dayalı önerilerde bulunmak için bir çim bakımı uzmanıyla iletişime geçin.
Ağaçlar ve Çalılar için Bakım
Bu doğru! Kış aylarında ağaçlarınıza ve çalılarınıza bakmaya devam etmelisiniz. Yaz ortasından sonra budamayı bırakarak yaz mevsiminde kışlamanıza başlayın. Budama hassasiyeti, yeni büyümeyi uyarır ve uyku halini geciktirir. Aynı nedenlerle ilk dondan en az altı hafta önce bitkileri gübrelemeyi bırakmak da akıllıca olacaktır.
Ağaçlar söz konusu olduğunda, olgun örnekler kışı ekstra bakım gerektirmeden yaşayabilecekler. Bununla birlikte, genç ağaçlarınız ve çalılarınız varsa, soğuk havalarda onları güvende tutmak için fazladan adımlar atmanız gerekecektir. İlk dondan sonra genç ağaçların ve çalıların dibine dört inçlik bir malç tabakası uygulayın. Bu, toprağı yalıtır, böylece daha uzun süre donmuş halde kalır ve ısınmayı önler. Çürümeyi önlemek için malçları gövdeden birkaç inç uzakta tuttuğunuzdan emin olun.
Plastik veya telden yapılmış ağaç koruyucularla genç kabuğu kemiren zararlılardan koruyun. Güneşten ve donma çatlaklarını önlemek için gövdenin güney tarafını seyreltilmiş beyaz iç lateks boyayla boyayın. Alternatif olarak, gövdeyi kağıt ağaç sargısıyla sarın.
Fırtınalardan sonra karı nazikçe temizleyerek kozalaklı ve yaprak dökmeyen ağaçların kırılmasını önleyin. Ancak dallarınız buzla kaplıysa, onları rahat bırakın. Buzu çıkarmaya çalışmak, iyi olduğu kadar zarar da verebilir.
Yaprak dökmeyen bitkileriniz, arabalardan veya kar küreyicilerden geçerek üzerlerine yol tuzu püskürtülürse, onları çuval bezi veya çalı örtüleri ile koruyun. Beyaz çamların özellikle yol tuzunun neden olduğu hasara duyarlı olduğunu unutmayın. Bu tekrarlayan bir sorunsa, bunları ilkbaharda, yollardan daha uzağa dikmeyi veya daha az hassas yaprak dökmeyen bitkilerle değiştirmeyi düşünün.
Kış aylarında geyikler çitlerinizi ve çalılarınızı yiyorsa, çuval bezi veya çalı sargısı ağaçlarınızı ve çitlerinizi koruyacaktır.
Kalıntıları, Oyuncakları ve Mobilyaları Çıkarın
Çim hareketsiz olduğunda, hasara karşı daha hassastır. Bu nedenle, kış aylarında dalları, yoğun yaprak yığınlarını, enkazları, oyuncakları ve kızakları, çim mobilyaları ve hatta ölü bitki yapraklarını çimlerden uzak tutmak önemlidir. Yürümekten veya ölü çimenlerin üzerinde oynamaktan kaçının. Çim sıkıştırıldığında veya boğulduğunda, çiminize hızla yayılabilen zararlı haşereler ve hastalıklar için koşullar iyileşir. Neyse ki, hafif yaprak düşmeleri tehlikeli değildir, bu nedenle son sonbaharda yaprak toplama partisinden sonra çimenlerin üzerinde birkaç yaprak kalırsa paniğe kapılmayın.